Syv håndbryggere deltog lørdag den 22. februar i dysten om at brygge årets Brændkjærbajer. Vinderen blev ‘Tropiske Aksel’ brygget af Mikael Hansen og Morten Jepsen, der bor i Middelfart, men har rødder i Kolding. Nu bliver der altså også snakket om Brændkjær på Fyn!

Udover de syv håndbryggere, deltog fem dommere, som vores lokale arrangør Claus Mortensen fra Danske Ølentusiaster havde inviteret. Dommerne var meget generøse med deres konstruktive kritik til alle bryggerne, så de ikke kun gik derfra med nogle points, men faktisk også blev i stand til at gå hjem og brygge endnu bedre øl. I Brændkjær spiller folkeoplysning og glæden ved at lære nyt nemlig også en rolle. De mere end 60 publikummer blev også klogere på den ædle og ældgamle kunst at brygge øl. Vi lærte nemlig at smage på nye måder, så vi bedre kunne vurdere øllet.

Om lidt bliver der brygget et stort kar med årets Brændkjærbajer på Trolden Bryghus og de øl bliver ligesom sidste år sat til salg i forbindelse med Brændkjær Byfest, så vi kan samle flere penge ind til vores kommende kultur- og idrætscenter Brændkjærhallen.

Her kan du se billeder fra lørdagens begivenhed. Nu glæder vi os endnu mere til byfesten og håber endnu flere har lyst til at være frivillige ved arrangementerne, dele programmer ud og naturligvis håber vi også på at endnu flere har lyst til at stå for et arrangement i forbindelse med byfesten, som holdes onsdag den 3. – 6. juni.

Her kan du læse de vindende bryggeres beskrivelse af årets Brændkjærbajer:

Ved første blik er øllet lys-gyldent og tåget. Skummet er hvidt og tæt og bliver hængende i glasset i et stykke tid. Når den skænkes breder duften af citrus og ananas sig i lokalet. De tropiske frugter møder man også når man tager en tår, og øllet ligger godt blødt i munden. De tropiske frugter bliver balanceret af en blød maltprofil der sørger for at der igennem længere tid er muligt at finde nye smagsnuancer.
Tropiske Aksel er på 6%, og henvender sig helt bestemt alle. Den er let drikkelig og byder på rigtig meget hvis man tager sig tid til rigtig at smage på den.